Un altre abús dels bancs

El Rogle

 Fa uns dies ens topàrem amb una altra de les males pràctiques que utilitzen els bancs.

 

Coordinació amb serveis socials

Una companya treballadora social de Catarroja ens va enviar la carta que la immobiliària d’un conegut banc, havia remés als serveis socials del poble. La carta informa l’administració que a un immoble propietat del banc hi ha unes persones ocupant sense “títol que legitime la possessió”. A més, asseguren haver-se “vist obligats a emprendre accions judicials” per a recuperar-la.

 

Les estratègies dels bancs

És mentida. Les persones que viuen a la casa són els seus antics propietaris, demandats a un procediment d’execució hipotecària que va acabar amb el traspàs de la propietat al banc. Mitjançant un Auto, el jutjat els va atorgar un títol legítim per a habitar perquè va decidir que se suspenia el llançament fins maig de 2020.

És a dir, tenen aprovada la coneguda moratòria, una ferramenta que va implantar la Llei 1/2013, de 14 de maig, de mesures per a reforçar la protecció als deutors hipotecaris, reestructuració del deute i lloguer social, per a donar resposta a la gravíssima situació a què s’havien vist avocades nombroses famílies amb els desnonaments.

De fet, quan parlàrem per telèfon amb l’empresa gestora van reconéixer que ho sabien, però que havien enviat una carta així “per a arribar a un acord amistós d’entrega de l’immoble”. Com pot ser amistós, si es tracta d’atemorir amb mentides tant l’administració com les habitants?

 

Pervers i il·legal

La pràctica del banc és perversa. Utilitzen una falsetat per a aconseguir la possessió d’un immoble abans del moment en què tenen dret a fer-ho. Sense passar pels procediments i els temps legalment establerts que, en este cas, seria la sol·licitud de restitució de la possessió una vegada acabe la moratòria.

La seua actuació podria ser constitutiva d’un delicte de l’article 455 del Codi penal que castiga els qui, per a aconseguir un dret propi, actuen fora de la llei i amb intimidació.

No devem tolerar estes pràctiques. Són un abús i atempten contra el dret a un habitatge digne.

 

 

Comparteix aquesta notícia: